Alkohol og skjenketider


Unge Høyre vil liberalisere alkohollovgivningen slik at vi får mer frihet til å styre vår egen hverdag.

Dette er problemet

Alkohollovgivningen i Norge er i dag svært strengt regulert. Du kan ikke kjøpe alkohol etter klokken 20.00 på butikken, og etter klokken 18.00 på Vinmonopolet. I tillegg kan du heller ikke kjøpe sterkøl eller vin i butikken, serveringssteder kan ikke bestemme sine egne skjenketider, og du har ikke lov til å nyte en pils i parken.

De færreste unge har muligheten til å drikke øl og vin ute i bar eller restaurant fordi alkoholen er for dyr. Unge Høyre vil gi serveringsbransjen unntak fra full alkoholavgift, som vil gi flere råd til å nyte alkohol utenfor hjemmet og øke verdiskapningen.

unge Høyre

Vi vil la folk bestemme selv når og hvor de skal nyte et glass med vin eller øl.

Venstresiden

Partiene på venstresiden vil fortsette med streng regulering av salg av alkohol, høye avgifter på alkohol og tobakk, og forby å drikke pils i parken.

Dette er Unge Høyres løsning

Unge Høyre mener vi må liberalisere alkohollovgivningen. Vi vil ha mer frihet til å styre vår egen hverdag, og da kan vi også bestemme når det passer for oss å handle alkohol. Færre reguleringer vil også stimulere til økt verdiskapning i varehandel- og servicenæringen. 

Unge Høyre vil: 

  • La kommunen selv bestemme åpningstider for skjenke- og serveringssteder, uten nasjonale begrensninger
  • Unnta barer og serveringssteder fra full alkoholavgift
  • Redusere særavgiftene på alkoholvarer
  • Tillate rabatterte priser på alkohol
  • Tillate salg av vin og sterkøl i butikk
  • Avvikle statsmonopolet på salg av vin og brennevin