Norge kan bedre

Det er på tide med et skifte

Lurer du på hva våre løsninger er?

Unge Høyre mener at alle fortjener å lykkes i sin egen fremtid. Vi tror på enkeltmenneskets mulighet til å få til store ting. Politikken vi fører skal derfor hjelpe oss med å gjøre Norge til et litt bedre sted å leve.

Dessverre har ikke Arbeiderpartiregjeringen den samme troen på enkeltmennesket, og vil heller gjøre livene våre vanskeligere enn hva de allerede er. Samtidig som staten aldri har tjent mer penger, fortsetter de å øke skattene og avgiftene for vanlige folk. Elever på skolen mister motivasjonen, og blir presset til å lære i samme nivå, tempo og løp som alle andre elever. Samtidig kan vår generasjon bli den første som får færre muligheter enn foreldrene våre. 

Unge Høyre mener derimot at alle er forskjellig, med forskjellige behov. Derfor vil vi sørge for mer frihet i hverdagen. Sånn at det blir enklere å kunne lykkes, og skape seg en god fremtid. På denne siden har vi samlet våre viktigste saker, slik at du kan se om du også er enig med oss i at Norge kan bedre. 

skole

Verdens beste skole

Om skolen vår er god eller dårlig er med på å bestemme fremtiden vår. I dag går 1/5 elever ut av videregående uten å kunne skrive og lese skikkelig. Karakterene du får på skolen er veldig avhengig av foreldrene dine sin bakgrunn, og Norge er i verdenstoppen på forskjeller mellom gutter og jenter i skolen. Unge Høyre mener at elever skal være med sjef i egen skolehverdag. Derfor vil vi la deg velge nivå på undervisningen selv, la deg velge skolen du skal gå på selv, og sørge for at lærerne har stor kompetanse. På den måten skaper vi en skole hvor alle opplever mestring og motivasjon.

Skatt

Lavere skatter og avgifter

Selv om staten aldri har vært rikere, øker de fortsatt skattene rekordmye. Folk merker at lommebøkene blir trangere, og samtidig merker ingen at skolene, sykehusene eller velferdstilbudene blir bedre.

Unge Høyre tror på en skattepolitikk som lar deg beholde mer av dine egne penger. Samtidig som man opprettholder en god velferdsstat. Vi mener at det er du som vet hva du vil bruke pengene dine på. Ikke politikere fra Arbeiderpartiet.

Mer samarbeid, ikke mindre

Verden i dag er mer usikker enn den har vært på mange år. Krig har brutt ut i Europa. Vår viktigste allierte, USA, blir stadig mer ustabilt. Samtidig må unge mennesker i store deler av verden kjempe med nebb og klør for retten til å kunne ytre seg, delta i demokratiet og bevare selvstendighet.

Unge Høyre mener at Norge ikke har råd til å stå alene i en verden som blir stadig mer usikker. Derfor vil vi delta aktivt i NATO, melde oss inn i EU og samarbeide mer med andre land om de store utfordringene i verden.

Flere av våre hjertesaker:

Vil du bli med på vinnerlaget?

For å fortsette å utvikle Unge Høyres politikk trenger vi flere medlemmer som vil gjøre Norge bedre. Meld deg inn i Unge Høyre i dag, og få erfaring du vil ta med deg resten av livet.