Akershus Unge Høyres ungdomskandidater til stortingsvalget i 2025

I dag er gjennomsnittsalderen hos stortingsrepresentantene 45,7 år. Det vil vi gjøre noe med 😎

Håkon Snortheim (venstre) og Anniken Poetzsch Elisenberg (høyre) er valgt som Akershus Unge Høyres ungdomskandidater for stortingsvalget i 2025.

Under fylkesstyremøtet i Akershus Unge Høyre i april, vedtok vi Anniken Poetzsch Elisenberg og Håkon Snortheim som likestilte ungdomskandidater for stortingsvalget i 2025. Begge har lang fartstid i foreningen og bemerket seg som talenter i partiet. Vi gleder oss masse til å se hva Anniken og Håkon får til!

Bli kjent med ungdomskandidatene våre her👇

Anniken Poetzsch Elisenberg (20) fra Asker

Hva gjør du til hverdags?

Jeg er fylkesleder i Akershus Unge Høyre, og sitter i kommunestyret i Asker. Der sitter jeg i Utvalg for plan og byggesak, noe jeg synes er veldig spennende – men til tider også litt vanskelig. Når jeg ikke driver med politikk, studerer jeg PR og strategisk kommunikasjon på Høyskolen Kristiania! Også bor jeg i Oslo i en liten studentbolig sammen med samboeren min.

Hva er din største ambisjon hvis du kommer inn på Stortinget?

Først og fremst er jo ambisjonen å faktisk komme inn! Men dersom jeg kommer inn så håper jeg at jeg sammen med en stor Løvebakken Unge Høyre-gjeng kan være med å passe på at generasjonsperspektivet blir ivaretatt i all politikk vi fører.

Hva er det viktigste du har lært av å engasjere deg i Unge Høyre?

Å tørre å ta sjanser! Det er klart at det er jo klart at veldig mye av de mulighetene jeg har fått i livet er takket være Unge Høyre, men jeg hadde jo aldri fått det til om jeg ikke hadde turt å ta de sjansene og mulighetene som dukket opp.

Håkon Snortheim (25) fra Nannestad/Lillestrøm

Hva gjør du til hverdags?

Til hverdags er jeg fylkesråd for samferdsel i Akershus og 1. nestleder i Unge Høyres Landsforbund.

Hva er din største ambisjon hvis du kommer inn på Stortinget?

Å være representanten som er med på å ta upopulære, men riktige beslutninger – og å stå i dem. Norge står overfor store utfordringer, og jeg håper jeg kan bidra. I årene fremover blir det færre i arbeid som kan betale for de offentlige utgiftene. Det gjør at ikke alle utfordringer kan løses med mer penger, ei heller flere ansatte. Vi må tenke nytt og kreativt. Prioriteringsdebatter er sjeldent behagelige å stå i, men de er nødvendige. Jeg er villig til å stå i dem.

Hva er det viktigste du har lært av å engasjere deg i Unge Høyre?

Å tenke kreativt og konstruktivt for å få gjennomslag. Ingen oppnår gjennomslag uten å samarbeide. I Unge Høyre lærte jeg meg å samarbeide bredt for å oppnå de flertallene man ønsker seg. Når alle er litt misfornøyde har man kanskje funnet det beste kompromisset.