Reisebrev fra stiftelsesmøte av CREAS i Bonn

Forrige helg reiste medlemmene av internasjonalt utvalg, Dina (Akershus) og Rebekka (Tromsø), til Bonn for å representere Høyres Studenter. Anledningen var stiftelsen av en helt ny paraplyorganisasjon for sentrum-høyre studentpartier.

Deltakerne på stiftelsesmøtet, med nyvalgt leder Arvid på første rad (nummer to fra venstre).

Hallo! Hej! Bonjour! Hyvää päivää!

For noen uker siden hadde jeg, Rebekka Lind Knoph, og Dina Solbakken den fantastiske opplevelsen av å reise til Bonn i Tyskland på vegne av Høyres Studenter for å stifte en ny studentorganisasjon kalt CREAS. Vi var der fra 14. til 16. april, og helgen var både spennende og produktiv.

CREAS står for «Centre Right European Association for Student» og er en helt ny paraplyorganisasjon for sentrum-høyre studentpartier/organisasjoner i Europa.

Vi møtte folk fra søsterpartiene og organisasjonene våre i Europa, og det var utrolig inspirerende å kunne diskutere og utveksle ideer med dem. Det var tydelig at vi alle hadde samme mål om å skape en sterk studentorganisasjon som kunne gjøre en forskjell.

Vi hadde også muligheten til å velge det aller første styret til organisasjonen og vi vedtok de første resolusjonene som vil danne grunnlaget for CREAS sitt arbeid fremover. Det var en viktig og produktiv helg for oss alle, og vi er takknemlig for å ha vært en del av det.

Bonn som by var også en herlig opplevelse. Vi hadde noen dager til å utforske byen og dens omgivelser, og vi ble imponert over dens skjønnhet og sjarm. Byen har en rik historie og en sterk kulturell scene, så det var mye å se og oppleve.

Det ble også tid til å stifte bekjentskaper med andre studentpolitikere fra våre søsterpartier i Europa.

Som student var det utrolig inspirerende å være en del av en organisasjon som ville ha innflytelse og gjøre en forskjell. Vi er stolt over å være en del av CREAS og ser frem til å fortsette arbeidet for å styrke organisasjonen og dens bånd med våre europeiske kolleger. Det blir også spennende å følge utviklingen til CREAS.

Selv den beste studentorganisasjonen kan ikke løse alle problemer alene. Som Ban Ki-moon sa: «Global challenges require global solutions.» Vi må jobbe sammen på tvers av landegrenser og kulturer for å løse globale problemer og skape en bedre fremtid for alle. Internasjonalt samarbeid er derfor avgjørende for å oppnå suksess på mange områder, og vi er stolt av å kunne være en del av et slikt samarbeid gjennom CREAS.

Alt i alt var turen til Bonn en fantastisk opplevelse, og vi er takknemlig for å ha fått muligheten til å representere Høyres Studenter. Vi håper at vi kan fortsette å vokse og jobbe sammen for å skape en bedre fremtid for studenter i hele Europa.

Takk for oss!

Dina og Rebekka storkoste seg på tur gjennom internasjonalt utvalg.

Det første styret til CREAS ble seende slik ut:

Chairman: Arvid Bertilsson

Deputy Chairman of Finances: Joonas Pulliainen

Deputy Chairman: Nico Göricke

Vice Chairman: Andreas Salomonsen

Vice Chairman: Vincent Koks

Vice Chairman: Niko Bucalo

Vice Chairwoman of Communication: Paula Maria Egger