Søk på Akershus UH sitt nye ledelsesprogram!

Hva er det som gjør en god leder? Hvordan opptrer man som et godt forbilde i et lederverv? Hvilke ferdigheter trenger man for å bli en leder?

Enten du har ambisjoner om å bli lokallagsleder, fylkesleder eller statsmininster er dette programmet for deg!

Hva er ledelsesprogrammet?

Akershus Unge Høyre introduserer høsten 2022 «ledelsesprogrammet». Her skal deltakerne bli opplært innenfor de ulike aspektene av ledelse. Programmet har som hensikt å gi verktøy som kan brukes når de senere skal ut å lede. Målet med programmet er å reflektere over hva som er gode lederegenskaper og anvende dette i praksis. Dette er erfaring som vil komme til nytte i fremtidige verv, lederstillinger eller posisjoner i arbeidslivet.

Henrik Von Tangen er sjef for ledelsesprogrammet sammen med Thea Mortensen og Antonio Gade Wilhelmsen Serri.

Gjennomførelse

Programmet vil foregå over tre kvelder og en helg. Temaene aspirantene skal gjennom er «rollemodell», «samspill og utvikling» og «oppgaveløsning».

I «rollemodell» skal aspirantene bli mer fokuserte på sin egen atferd, utforske hvilke verdier de legger til grunn for eget lederskap og prøve å forstå hvordan engasjere de en leder.

Under «samspill og utvikling» vil vi fokusere på hvordan grupper fungerer og hva som skal til for å utvikle seg selv og andre. Gruppedynamikk og tilbakemeldingskultur er sentralt i dette temaet. 

«Oppgaveløsning» blir et dypdykk i det praktiske rundt planlegging, gjennomføring og evaluering. Dette blir viktig for aspirantene som senere skal arrangere både kampanjer og arrangementer. 

Vi avslutter programmet med en syntese av alle temaene: et rollespill vi har valgt å kalle «Sluttspillet». Spillet blir en praktisk arena, der aspirantene skal jobbe i lag, mens de blir utsatt for ulike caser og situasjoner. Her vil lederrollen rullere og det er gode muligheter for å få tilbakemeldinger på egen lederatferd. 

Datoer

Vi ber søkere holde av følgende datoer:

  • 8. September
  • 14. September
  • 22. september

Alle kveldsmøter er fra kl 18-22

  • Sluttspill, helgen 1.-2. Oktober

Alle møtene kommer til å foregå på HH

Hvordan søke?

For å søke må du sende et motivasjonsbrev hvor du svarere på følgende spørsmål:

  • «Hva kjennetegner en god leder?»
  • «Hvilke egenskaper har du som gjør deg til en god leder»

Skriv maks 1 A4-side og gjerne legg ved CV.

Søknadsfrist fredag 26. August 23:59

Søknader sendes til akershus@ungehoyre.no

Spørsmål?

Har du spørsmål knyttet til programmet eller søknadsprosessen er det bare å ta kontakt:

Lykke til!