Reisebrev fra Arendalsuka

I uke 33 danset Ola, Ingrid, Oda, Mille og Emma (jeg) på demokratiets dansegulv i Arendal. Her får du en liten oppdatering på hva vi gjorde under Arendalsuka 2022!

Men først,
hva er egentlig Arendalsuka?

Arendalsuka er en demokratisk møteplass for alle som er engasjert i samfunnsrelaterte spørsmål. For første gang siden 2019 kunne vi endelig oppleve arrangementer, debatter og samlinger uten koronatiltak. 

Hver august avholdes over 1000 arrangementer og 200 stands i Arendal sentrum i fem dager. Politikere og samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Høyre har selvfølgelig også stand under uka, fylt opp med mange flinke Unge Høyre-medlemmer!

Mange spennende debatter

I år var min aller første Arendalsuke. Jeg deltok i 8 debatter, som handlet om alt fra personvern til byggenæringen.

På tirsdag var det Høyres partitime. Mye har skjedd siden forrige Arendalsuke i 2021. Vi har havnet i opposisjon, koronatiltakene er hevet og vi har krig i Europa. Heidi Norby Lunde innledet Høyres time med å fortelle hvordan vi skal vinne valget i 2023.

Dagen etter, onsdag, var det duket for ungdomspartilederdebatten. Temaene for årets debatt var EU, NATO og ruspolitikk. Jeg er kanskje inhabil, men Ola vant uten tvil debatten. Det mente Nettavisen også.

På torsdag var det partilederdebatt i regi av NRK. De borgerlige ungdomspartiene så debatten sammen og hadde det hyggelig. Strømkrisen og utenlandskablene stod på agendaen. Erna Solberg kom godt ut av debatten, men jeg synes debatten til slutt ble ganske rotete.

Alt i alt hadde jeg det veldig moro under Arendalsuka. Jeg møtte mange mennesker, jeg lærte mye nytt og jeg ble kjent med den fine byen på sørlandskysten. Håper på en ny visitt neste år!

Emma Erlandsen
2. nestleder i Unge Høyre