Anine er ny fylkesleder i Akershus Unge Høyre

Lørdag 16. oktober avholdt Akershus Unge Høyre sin årlige generalforsamling. I tillegg til å vedta et omfattende politisk program, ble det valgt et nytt arbeidsutvalg i foreningen. Anine Norén ble valgt som ny fylkesleder.

Akershus Unge Høyres nye fylkesleder, Anine Norén. Foto: Hans Arne Vedlog.

Bli bedre kjent med Anine!

Det er ingen uerfaren leder Akershus Unge Høyre har fått. Anine, som er 22 år og bosatt i Frogn kommune, har vært foreningens 1. nestleder i to perioder og ordinært arbeidsutvalgsmedlem i én. Før hun ble valgt inn i arbeidsutvalget i 2018, var hun leder for Follo Unge Høyre. Anine sitter også i kommunestyret og formannskapet i Frogn, og har dermed erfaring som folkevalgt.  

Hva tenker du om at du nå har blitt fylkesleder i Akershus Unge Høyre?

– Det er utrolig gøy å ha blitt valgt til fylkesleder i Akershus Unge Høyre. Det er en forening jeg har brukt masse tid på gjennom årene, og som jeg ser frem til å lede det kommende året. Samtidig er dette et ansvar jeg ikke tar lett på. Det er en stor forening og man må være veldig bevisst sin rolle. Det er et ansvar jeg ser frem til å forvalte sammen med det nye arbeidsutvalget

Hva ønsker du å oppnå i vervet?

– Vi legger nå bak oss en stortingsvalgkamp der vi vervet nesten 100 nye medlemmer til foreningen. Vår oppgave vil være å beholde disse ved å opprettholde et høyt aktivitetsnivå, og samtidig rekruttere enda flere. Det er helt avgjørende for at vi skal kunne gjøre et godt lokalvalg i 2023. Det vil også være viktig at foreningen tilpasser seg vår nye tilværelse i opposisjon, og jobber målrettet med å få Unge Høyre-representanter høyt oppe på de lokale valglistene.

Et nytt arbeidsutvalg

Anine trenger imidlertid ikke å ta fatt på de store arbeidsoppgavene alene. Hun får med seg et arbeidsutvalg bestående av både nye og gamle fjes. Det nye utvalget består av:

  • Sivert Wahlgren Leirbakk, 1. nestleder (Nordre Follo)
  • Celine Vår Sollie, 2. nestleder (Lørenskog)
  • Anniken Poetzsch Elisenberg (Asker)
  • Antonio Gade Wilhelmsen Serri (Frogn)
  • Farhoud Falahatimarvast (Bærum)
  • Henrik von Tangen-Jordan (Bærum)
  • Kristin Snortheim (Nannestad)
  • Thea Mortensen (Bærum)
Det nye arbeidsutvalget. Her også med organisasjonssekretær Tage S. Jensen. Foto: Umair Ahmad