Deltakerne til elitekurset 2021 er klar!

Søkerne har vært gjennom en lang prosess med oppgaver innenfor politikk, organisasjon, kommunikasjon og ideologi. I tillegg ble søkerne bedt om å levere motivasjonsbrev og CV.

De beste ble invitert til intervju, og etter mange timer med vanskelige spørsmål og tøffe prioriteringer, har elitegeneralene plukket ut ti deltakere.

– Det har vært vanskelig å ta ut kullet for 2021. Vi har mottatt svært mange og gode søknader. Vurderingen av deltakerne har vært knalltøff. Mange dyktige kandidater har fått nei. Deltakerne som står igjen har virkelig gjort seg fortjent til plass på elitekurset 2021, sier elitegeneral Ingerid Kristine Berge.

– Vi har funnet en gruppe vi mener utfyller hverandre godt, og som har potensialet til å løfte seg det kommende året. Det er mange spennende talenter og vi gleder oss til å jobbe med deltakerne i året som kommer. Det blir tøft, lærerikt og forhåpentligvis også litt morsomt, sier den andre elitegeneralen, Håkon Snortheim.

Den lange søknadsprosessen gjør at deltakerne lærer mye bare ved å søke.

– Søkerne i år har levert rekordhøyt nivå. Derfor ber vi alle som ikke kom med i år om å søke igjen til neste år, avslutter Ingerid. 

Bli bedre kjent med deltakerne:

Sandra Elise Desiree Lexander (19), Østfold
Fra Halden og er fylkesleder i Østfold Unge Høyre. Sitter i kommunestyret i Halden og studerer samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo.

Fredrik Iversen (20), Rogaland
Fra Randaberg og er fylkesleder i Rogaland Unge Høyre. Studerer til daglig statsvitenskap ved Universitetet i Stavanger.

Jenny Helene Syse (19), Oslo
Fra Oslo og er AU-medlem i Oslo Unge Høyre. Studerer språkvitenskap og historie ved UiO.

Nicolai Østeby (17), Agder
Fra Kristiansand og er fylkesleder i Agder Unge Høyre. Går på Kristiansand Katedralskole Gimle.

Elias Eide (19), Sogn og Fjordane
Er fra Skei i Jølster og er fylkesleder i Sogn og Fjordane. Studerer sivilingeniør i energi og miljø på NTNU i Trondheim.

Gitte Øgård (22), Nordland
Fra Bardu og er fylkesleder i Nordland Unge Høyre. Studerer lektor med fordypning i historie ved Nord Universitet i Bodø.

Radino Mahendra (21), Trøndelag
Fra Trondheim og er 1. nestleder i Trøndelag Unge Høyre. Studerer lektor med fordypning i samfunnsfag ved NTNU.

Celine Vår Sollie (22), Akershus
Fra Jessheim og er AU-medlem i Akershus Unge Høyre. Studerer økonomi og administrasjon på BI.

Sjur Oscar Korsæth (22), Oslo
Fra Oslo og er arbeidsutvalgsmedlem i Oslo Unge Høyre. Han studerer på Universitetet i Oslo, hvor han blant annet har tatt enkeltemner i samfunnsøkonomi, bedriftsøkonomi og statsvitenskap.

Frederik Feiler (19), Innlandet
Fra Gjøvik og er 1. nestleder i Innlandet Unge Høyre. Er folkevalgt i Gjøvik og jobber med visuell kommunikasjon og markedsføring.