Amalie Gunnufsen er innstilt som ny leder av Unge Høyre

Amalie Gunnufsen er enstemmig innstilt som ny leder av Unge Høyre. Det ble klart da valgkomiteen i dag la frem innstillingen til nytt sentralstyre i Unge Høyre.

Lederen av valgkomiteen Daniel Skjevik-Aasberg er veldig fornøyd med laget som er innstilt til å lede Unge Høyre frem mot det viktige valget i 2021.

Vi har hatt utrolig mange flinke kandidater. Det har derfor vært en krevende oppgave for komiteen å prioritere kandidatene. Dette er laget vi mener er best til å løse utfordringene Unge Høyre står overfor. Vi trenger noen som vil stå på dag og natt for organisasjonen, et lag som utfyller hverandre og har erfaring som kan vinne valg. Innstillingen er derfor enstemmig, sier Daniel Skjevik-Aasberg, leder av valgkomiteen.

Amalie Gunnufsen er innstilt som ny leder. Hun er 24 år gammel og kommer fra Kristiansand hvor hun har vært bystyrerepresentant siden 2015. Hun er utdannet innen samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo og ble medlem i Unge Høyre i 2011. Siden 2018 har hun vært medlem av Unge Høyres sentralstyre hvor hun blant annet har ledet programkomiteen for utenrikspolitikk og vært internasjonalt ansvarlig. Gunnufsen har tidligere vært fylkesleder i Agder Unge Høyre, organisasjonssekretær i Oslo Unge Høyre og kommunikasjonsrådgiver for finansfraksjonen i Høyres stortingsgruppe.

Amalie er den visjonære og politiske lederen Unge Høyre trenger. I tillegg er hun et stort organisasjonstalent. Amalie er hardtarbeidende, energisk og tydelig. Hun er den som svarer best på de utfordringene Unge Høyre har. Vi er helt sikre på at hun er det beste og tryggeste valget til å lede ungdomspartiet videre, fortsetter Skjevik-Aasberg.

Dersom Amalie Gunnufsen velges som leder av Unge Høyres landsmøte, vil hun bli den yngste Unge Høyre-lederen siden Ine Marie Eriksen Søreide ble valgt i 2000 – for 20 år siden – og blant de yngste Unge Høyre-lederne noensinne.

Det er veldig stas å bli innstilt som leder for Unge Høyre og jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for tilliten fra valgkomiteen. Hvis landsmøtet er enig er det ingenting jeg gleder meg mer til enn hard jobbing med resten av organisasjonen og til å vinne valget i 2021, sier Amalie Gunnufsen.

Hun er tydelig på hva hun mener Unge Høyre skal jobbe med fremover:

– De neste årene står vi foran store oppgaver. Vi skal bygge et samfunn som er bærekraftig på tvers av generasjoner. Da må vi løse klimakrisa, kutte utgiftene og gjøre det mer lønnsomt å jobbe. For å få til det trengs et sterkt Unge Høyre som kan holde Høyres idealer rene, avslutter Gunnufsen.

Unge Høyres landsmøte avholdes 3.-4. oktober 2020 på Sundvolden Hotel i Buskerud. Valgkomiteen har bestått av Daniel Skjevik-Aasberg (leder), Jenny Clemet von Tetzschner, Elizabeth Åsjord Sire, Amalie Kollstrand og Mattis Månum Pettersen.

Valgkomiteens enstemmige innstilling til nytt sentralstyre i Unge Høyre for 2020-2022:

  • Leder: Amalie Gunnufsen, Agder/Oslo
  • 1. Nestleder: Håkon Snortheim, Akershus
  • 2. Nestleder: Leon Solve Mossing Knudsen, Vestfold og Telemark
  • Sentralstyremedlem: Tonje Nilsen, Troms og Finnmark
  • Sentralstyremedlem: Caroline Hoff, Buskerud
  • Sentralstyremedlem: Ingrid Louise Storebø, Hordaland
  • Sentralstyremedlem: Ingerid Kristine Berge, Innlandet/Oslo


Valgkomiteens enstemmige innstilling til direktevalgte medlemmer til landsstyret i Unge Høyre for perioden 2020-2022

  • Direktevalgt medlem til landsstyret: Håkon Andreas Flydal, Oslo
  • Direktevalgt medlem til landsstyret: John Andre Kongsvik, Hordaland


Kontaktinformasjon:

  • For spørsmål om innstillingen og valgkomiteens arbeid, ta kontakt med leder av valgkomiteen, Daniel Skjevik-Aasberg på tlf. 995 57 952 eller danskj@hoyre.no