Reisebrev fra Zagreb

17.-21. november var vi i Zagreb for å delta på European Democratic Students sitt Council Meeting under temaet «Demography and Energy: Sustainable Future of the EU».

 

De to første dagene av oppholdet ble brukt til EDS og vårt Council Meeting. Vi hadde noen gode og produktive dager med blant annet innledende foredrag om utfordringene tilknyttet demografi i Europa og sustainable power systems, samt workshop om «Boosting International Attractiveness of European Education Institutions». Under Council Meeting behandlet vi også flere gode resolusjoner, debatterte ny politikk for fremtidens Europa, og hadde mange gode diskusjoner på tvers av land, ideologier og politisk ståsted.

De to resterende dagene fikk vi mulighet til å være gjester på EPP Kongressen i Zagreb. I løpet av disse dagene fikk vi blant annet besøk av flere profilerte europeiske politikere; herunder General Sekretær for EPP Antonio López-Istúriz, nyvalgt President for EPP Donald Tusk, samt flere av kandidatene for Vice-President i EPP. Vi fikk også muligheten til å observere talene under Kongressen fra flere Europeiske statsledere, herunder også vår egen Erna Solberg.

Turen til Zagreb var svært lærerik og interessant, og vi hadde det samtidig veldig gøy underveis. Vi takker EDS for et bra og innholdsrikt arrangement, og ser allerede frem til neste gang vi møtes i Berlin Februar 2020.

 

Av Sara Juriks & Emilie Nordstrøm