Gleder du deg like mye som meg?

Av: Mathias O. Weseth, Leder i Bærum Unge Høyre

Nå er det bare et par dager igjen til årets høydepunkt starter. Nei, det er ikke starten på sommerferien – men starten på Unge Høyres Landsmøte. Her skal det skje mye spennende, blant annet en forutsett heftig debatt om prinsipprogrammet, besøk fra Erna og ikke minst landsmøtemiddagen! Jeg gleder meg imidlertid mest til å diskutere løsninger på fremtidens klimaproblemer og bli kjent med medlemmer fra hele landet.

For noen av dere er dette deres første landsmøte, og jeg er intet unntak. Da kan man ofte føle seg nervøs, spesielt om man skal opp på talerstolen og holde et innlegg man har øvd i lang tid på. Da kan det være smart å huske at det å være nervøs, det er noe selv de mest erfarne gjengangere på landsmøte kommer til å være. Og dersom du skulle stå litt fast, så er vi så heldige å ha mange flinke talere i delegasjonen vår som kan hjelpe deg!

Jeg synes årets landsmøte er spesielt viktig fordi vi skal ta stilling til noen av de viktigste utfordringene vi står ovenfor de neste tiårene. Hvordan skal vi senke klimagassutslippene verden over, samtidig som vi bevarer velstand og økonomisk vekst? Og hvilke prinsipper skal vi være rustet med, når vi går i møte med en fremtid som både byr på muligheter og trusler? Vi kan virkelig se frem til at landsmøtet kommer med svar på disse spørsmålene.

Godt landsmøte!