Mars – Miljø

Global oppvarming blir en av de store utfordringene vi som samfunn, nasjon og verdensborger må løse i de kommende årene. Norge har forplikta seg til den internasjonale Parisavtalen og jobber mot at 2 graders målet opprettholdes. stjErna bruker møte og tale tid med USAs president til å understreke viktigheten av en global enighet og for å få USA med på «laget» igjen.

Alle er enige om at global oppvarming er et problem, men når det kommer til løsningene kunne mange ikke vert mer ulike. For noen er løsningen å sende over 180tusen mennesker ut i arbeidsledighet og velge bort grunnlaget for velferdsstaten. For andre er det viktigere å gjøre det gunstig å velge grønt. Både for næringslivet og privatpersoner.

Rogaland Unge Høyre mener at det skal legges tilrette for en bærekraftig grønn omstilling med fokus på innovasjon. For å få til dette skal Norges kompetanse, teknologi og tilgang på kapital brukes.


Rogaland Høyres årsmøte

Vi kommer rett ut fra et viktig årsmøte der Rogaland Unge Høyre fikk gjennomslag for viktige punkter i flere av debattene. Det ble stor diskusjon rundt temaer til bioteknologi og vi ble godt representert på talerstolen der godt over 10 av våre medlemmer gikk opp for å debattere vårt synspunkt.

Rogaland Høyre har nå sagt et tydelig ja til både eggdonasjon og assistert befruktning av enslige. Dette er steg i riktig retning. Nå går kampen videre til Høyres Landsmøter der Terje og Mahnoor skal ta kampen i delegasjonen og minne de på hva Rogaland ønsker.


 

Medlemsmøte med Asbjørn Hansen

Haugesund 3. april

Den 03.04 kommer Asbjørn Hansen til Haugesund for å snakke for oss. Han skal fortelle om boken sin «Menneskejeger» hvor han tar oss med bak kulissene i noen av norgeshistoriens mest omtalte drapssaker. Han kommer til oss for å dele sine inntrykk fra et liv der brå og voldsom død hører til hverdagen for denne mannen og han viser frem en virkelighet som får våre fantasier til å blekne.

Denne mannen har fanget og tatt mange forbrytere i det norske land. Han er nasjonalt kjent som kripos etterforsker og ikke minst deltakelsen i den populære krimserien Åsted Norge. Denne mannen har gjort stor prestisje og er rene legenden i Kripos. Han tenker fremdeles den dag i dag på den ene drapsgåten han aldri løste gjennom sine 21 års lange karriere.