Februar – Landbruk

Vi avslutter nå en måned med stort trykk i mediene. Med jevnlige mellomrom har det tikket inn nyhetsvarsler. Det har ikke vært positive oppslag. Det har vært stor snakk om en ukultur og dårlige holdninger i organisasjonen. 

Vi i Rogaland kjenner oss ikke igjen i trykket vi har sett i mediene. Vi er på ingen måte et «fyllekalas» og vi deler ikke ut Vodka-Shots som pressen fremstiller organisasjonen Unge Høyre. I Rogaland Unge Høyre er vi en stor familie. Her blir alle respektert, hørt ivaretatt og trodd. Det skal være stor takhøyde og alle skal kunne føle seg hjemme på våres arrangementer. Det er derfor utrolig viktig at vi kan være åpne og tørre å si ifra om det er noe ikke føles riktig. Har du opplevd noe som er upassende i Rogaland så må du si ifra. Du kommer alltid til å bli tatt seriøst og alt er selvsagt anonymisert.

Unge Høyre skal være en plass hvor vi skal kunne engasjere oss, debattere viktige samfunnsspørsmål, men viktigst av alt kunne knytte vennskapsbånd som varer livet ut. Februar blir en ny måned med masse kjekke arrangementer, talentutvikling og aktivitet i fylkeslaget. Det blir en måned fullt av masse sprell og generell god stemning. Håper å se ditt engasjement, smil, pågangsmot og stå på vilje gjennom hele februar på både medlemsmøter og ikke minst talentutviklingen.

Med vennlig hilsen
Terje Hetland
Fylkesleder – Rogaland Unge Høyre

Når det kommer til det norske landbruket så er det alltid duket for store diskusjoner. Her har vi store motpoler i det brede politiske landskapet, men innad i Unge Høyre er det heller ikke noe bred enighet. En mer liberal vil si det blir feil å subsidere og legge vekt på viktigheten av markedskreftene. På den andre siden kan en mer konservativ argumentere for viktigheten av et sterkt jordbruk og en høy selvforsyningsgrad.

Debatten handler også om mye mer. Er det rett av regjeringen å gå inn for å legge ned pelsdyrnæringen? Hvor stort hensyn skal vi ta i vern av matjord? Eller er det viktigere å bygge ut byene og legge til rette for urban vekst? Det er kun noen av spørsmålene vi har spurt oss selv. Under ligger det noen punkter tatt ut fra tidligere vedtatt RUH politikk.

Rogaland Unge Høyre mener:

  • Infrastruktur må bygges med vern av jord som forbehold.
  • Opprettholde dagens avløyserordning, og ikke kutte i tilskuddet.
  • Bygge på fjell og utmark der det er mulig, fremfor på matjord.