Desember – Frihet

Hva skjer i Rogaland?

November har vært en kjekk og innholdsrik måned. Vi har drevet oppfølgingskampanje, hatt internasjonal måned og hatt masse spennende og kjekke foredrag. Det har vært en måned hvor nye medlemmer har strålet både på talerstolen på medlemsmøter og ikke minst i media. Den siste måneden har Rogaland Unge Høyre vært i media så og si hver eneste dag og det er takket være alle dere.

Desember blir en innholdsrik måned som vanlig. Det blir gode skoleringer og flere foredrag om spennende temaer. Noe av det kjekkeste blir representantskapet vårt. Dette er en arena som vi har noen ganger årlig hvor man utvikler ny politikk som Rogaland Unge Høyre skal mene og stå for. Dette er en arena hvor akkurat DU kan fronte det som betyr noe for deg. Om det er lokale ting som en ny gangsti eller noe mer nasjonalt som at Rogaland Unge Høyre skal være for noe som du tror på i f.eks. skolen. Poenget er at her er alt lov og det er du som er sjefen. Det blir resolusjonsskoleringer i både nord og sør før representantskapet finner sted den 20 desember.

I tillegg så blir det juleavslutning i både Stavanger og Haugesund. Jeg vil og benytte anledningen til å takke for et magisk år. Jeg vil på vegne av arbeidsutvalget takke for innsatsen, engasjementet og stå på viljen dere alle har vist. Om det er å stå på stand, arrangere aksjoner eller bare delta som medlem på arrangementene våre så setter vi så utrolig stor pris på det. Det er dere som er hjertet i hele Rogaland Unge Høyre og hver enkelt av dere betyr så utrolig mye.

Med Vennlig Hilsen
Terje Hetland
Fylkesleder – Rogaland Unge Høyre

Stort oppmøte når Rogaland Unge Høyre skulle diskutere ny pelsdyr politikk

Resolusjonsskriving

  1. des Haugesund, 7. des Stavanger

Fram mot representantskapet 20. desember skal det bli avholdt skolering i resolusjomsskriving. Her blir det en kort intro med tips og triks fra våres egen Even Hallås.

Ungdom i arbeid

  1. des Stavanger

Felles temamøte mellom Rogaland KRFU og Rogaland UH. Her kommer fylkesordføreren og vår egen stortingsrepresentant Aleksander Stokkebø. 

Torsdagsklubb

  1. des Stavanger

Juleavslutning i Haugesund

  1. des Haugesund

Haugesundregionen Unge Høyre inviterer alle til en felles juleavslutning sammen med Haugaland FpU.

Representantskap med juleavslutning

  1. des Stavanger

2017 avsluttes med et representantskap der vi skal vedta ny RUH politikk. Representantskap er en av de viktigste politiske arenaene i fylkeslaget og det er tradisjon for gode diskusjoner og mange resolusjoner. Her oppfordres alle medlemmer til å sende inn sine resolusjoner. Her er det stor mulighet å få gjennomslag ikke bare i Rogaland, men også nasjonalt.

Resolusjonsmalen hentes enkelt her og sendes inn til rogaland@ungehoyre.no

Tema – Frihet

Framover i 2018 vil det stå et overordna tema for vær måned. Dette er for å hjelpe igang med leserinnlegg, kommentarer og resolusjoner. Dette er ikke bindene i noen form, men en oppfordring.

I Unge Høyre er vi opptatt av stor personlig frihet. I desember oppfordrer vi alle å skrive et leserinnlegg, kommentar eller resolusjon som omhandler frihet. Frihet kan kobles til så og si alt, vi kan dra inn fritt skolevalg og fritt behandlingsvalg til skattelettelser og frikort. Frihet fra over regulering som streng alkohollov, forbud mot pinnsvin og søndagsstengte butikker.

Under er utdrag fra vedtatt prinsipprogram. Du kan lese mer om hva Rogaland Unge Høyre mener her.

  • Rogaland Unge Høyre vil gjennomføre en frihetsreform der politikerne opphever unødvendige forbud:
    • Det bør bli tillatt med søndagsåpne butikker.
    • Konsum av lovlige rusmidler bør være tillatt i det offentlige rom, så lenge det ikke sjenerer andre.
  • Rogaland Unge Høyre vil oppheve sexkjøpsloven og hallikparagrafen.
  • Rogaland Unge Høyre vil ikke tillate synlige religiøse symboler på offentlige tjenestemenn i uniform.
  • Enkelte næringer skal kunne subsidieres dersom nødvendig.
  • Rogaland Unge Høyre mener at skattesystemets oppgave er å sørge for tilstrekkelige inntekter til staten, og skal ikke brukes som et fordelingspolitisk verktøy i seg selv.
  • Rogaland Unge Høyre vil gi alle elever rett til fritt skolevalg i fylket og på tvers av fylkesgrenser.

– Rogaland Unge Høyres prinsipprogram kap. 4

Tilbakeblikk

Om vi ser tilbake så stråler det med aktivitet. Det har blitt vedtatt tre resolusjoner og vi har hatt god medlemsvekst.

På temakvelden om likestilling vedtok Rogaland Unge Høyre en resolusjon. Her stiller vi oss imot bruk av kvotering. På årets siste fylkesstyremøte ble en omfattende resolusjon om EL-bil fordelene tatt opp. Vi går inn for en ansvarlig og forutsigbar politikk som skal sikre en fortsatt stor vekst i antall nullutslippsbiler.

Fylkesleder Terje Hetland står opp for å fortsette el-bil fordelene for å fortsette veksten i antall nullutslippsbiler.

Temakvelden der vi behandlet resolusjonen for et klart ja til å fortsette med et bærekraftig pelsdyroppdrett i Norge. Her satte vi rekord i antall medlemmer på Høyres hus samtidig og flere debuterte med sitt første innlegg på en talerstol.

Vi i arbeidsutvalget takker for engasjementet og ønsker alle en riktig god jul.

Med vennlig hilsen
Arbeidsutvalget i Rogaland Unge Høyre