Reisebrev fra YEPP-kongressen i Dubrovnik

26.-30. april reiste leder Kristian, nestleder Sandra og sentralstyremedlemmene Syver, , Daniel og Ragnhild til YEPPs kongress i Dubrovnik, Kroatia. De siste årene har byen vært mest kjent som kulissene til Kings Landing fra Game of Thrones, men i år var den vert for kongressen til Europas største politiske ungdomsorganisasjon.

Hva er YEPP-kongressen?
YEPP (Youth of the European Peoples Party) er Unge Høyres paraplyorganisasjon i Europa. Organisasjonen dekker konservative, liberal-konservative og kristendemokratiske ungdomspartier fra hele Europa. Norske medlemmer er Unge Høyre og KrfU. Kongressen avholdes hvert andre år. Der velges blant annet et politisk program og et nytt styre.

Den nye presidenten heter Andrianos Giannou og han er fra Romania. Andrianos tar over etter Kostantinos Kyranakis som takket for seg etter 4 år som president. Vi fikk også valgt inn Arba Kokalari fra MUF, vårt svenske søsterparti, inn i styret.

Gjennomslag!
Unge Høyre hadde levert en rekke endringsforslag til programmet og vi fikk nesten gjennomslag for alt. I tillegg la vi frem en resolusjon om Saudi Arabia sammen med blant annet MUF fra Sverige og vårt søsterparti i Bosnia og Herzegovina.

YEPP gir oss muligheten til å påvirke europeisk politikk og til å vise at vi også er en del av Europa, selv om vi ikke er medlemmer av EU.

Spennende dager
Den kroatiske statsministeren, Andrej Plenkovic, tok også turen innom selv om han akkurat hadde sparket tre ministere og vært toppmøte om Brexit i EU.

Til tross for forsinket bagasje ble kongressen en suksess med gode, spennende debatter og gjennomslag. Vi ser frem til neste YEPP-møte på høsten. Hvis du vil lære mer om Unge Høyres internasjonale arbeid eller YEPP er det bare å ta kontakt med Ragnhild.


Med vennlig hilsen,
Ragnhild, Kristian, Sandra, Daniel og Syver