Reisebrev fra Roma

Forrige uke dro jeg, Ragnhild, og Rebekka til Roma for å delta på et YEPP-møte. Temaet denne gangen var populisme.

Hva er YEPP?

YEPP, eller Youth of the European Peoples Party, er ungdomsorganisasjonen til EPP (European Peoples Party). EPP er den største gruppen i Europarlamentet og den består av både kristendemokratiske og konservative partier. Både Unge Høyre og KrfU er medlemmer i YEPP.

 Hva gjorde vi i Roma?

Temaet var som nevnt populisme og derfor var det en rekke paneldebatter med ulike vinklinger på populisme. Eksempelvis hadde vi et panel med ulike religiøse ledere, et panel med folk som arbeidet med utenrikspolitikk og besøk av den italienske kommunikasjonssjefen for Facebook som snakket om «fake-news». På selve council-møtet diskuterte vi og vedtok et program (White paper) om hvordan vi best mulig kan møte de populistiske strømningene i Europa og verden. I tillegg til programmet behandlet vi 6 resolusjoner. Denne gangen handlet de om alt fra fritt internett til folkerettsbruddene i Ukraina. 

 

YEPP har bursdag!

I tillegg til det vanlige møtet ble det feiret at YEPP fyller 20 år i 2017.  Unge Høyre har vært med siden starten og vi var med på å grunnlegge YEPP. På selve feiringen sist lørdag deltok to tidligere sentralstyremedlemmer, Camilla og Maria.

 Rebekka og jeg har hatt det veldig gøy i Roma. Vi har møtt mange engasjerte ungdommer fra hele Europa, diskutert masse politikk og kommet frem til gode løsninger. Neste gang vi møtes er i Dubrovnik, Kroatia, i april. Da er det kongress, noe som kan sammenlignes med Unge Høyres landsmøte. 

 Ønsker du å vite mer om Unge Høyres internasjonale arbeid eller YEPP er det bare å ta kontakt!

Mvh

Ragnhild
#Ragxit