Reisebrev fra Zagreb

Mathildes internasjonale hjørne

Lurer du på hva YEPP er, hvorfor i all verden Unge Høyre er medlem og hva vi gjør på møtene?Ja, da er dette reisebrevet for deg!

Hallo! Forrige helg var Sandra og jeg på et YEPP-møte i Zagreb. Der kjempet vi for Unge Høyres resolusjon om Arktis-områdene, og vi diskuterte en storresolusjon om krigen i Ukraina og sanksjonene mot Russland.

Litt kort om YEPP

Unge Høyre var en av grunnleggerne av YEPP (Youth of the Europeans People Party). Parlamentsmedlemmene i Europaparlamentet deles inn etter hvilket parti de tilhører, og jobber i store europeiske partier. Det største partiet er gruppen Det europeiske folkeparti (European Peoples Party – EPP). YEPP er ungdomspartiet til EPP, og består av 57 kristendemokratiske, liberal-konservative eller moderate ungdomspartier i Europa. Både Unge Høyre og KRFU er medlemmer fra Norge.

Les også mer om YEPP her  http://youthepp.eu/

 

Hva gjorde vi i Zagreb?
Temaet for helgens YEPP-møte var ”Connecting the dots of the Single market.” Vi vedtok derfor blant annet et større program om hvordan ulike markeder i Europa skulle bli bedre integrert. I tillegg diskuterte vi Unge Høyres resolusjon om nordområdene. Vi mener det er nødvendig at EU bidrar til større forskningsprosjekter i nord, og er en konstruktiv observatør i det Arktiske Råd. Nå som Russland har blitt en mer aggressiv aktør i det internasjonale samfunnet, er det i vår interesse at Europa har en tydelig stemme – også i Arktis. Resolusjonen ble vedtatt! Nå skal den kjempes gjennom i EPP.

 Hvor gøy har vi det?

YEPP er egentlig veldig kult. Det er en fantastisk mulighet å møte mennesker fra hele Europa, og få vite litt mer om hva de jobber med i Brussel. Vi diskuterer politikk, hører på debatter og møter stats- og partiledere. I tillegg får vi alltid sett litt av byene vi besøker. Så langt har jeg vært i Beograd, Athen og Zagreb. I mai skal også fem fra Unge Høyre dra til YEPP-kongressen i Porto. Hvis du vil se HVOR gøy det er, så anbefaler jeg deg å følge med på Unge Høyres snapchat-bruker når vi er på reiser. Legg til ungehoyre, så får du med deg alt!

Kan jeg også drive med internasjonalt?

Målet er at alle i Unge Høyre skal vite hva vi gjør utenfor norske grenser, og at alle skal kunne bidra. Jeg trenger masse tips til hva Unge Høyre skal foreslå i Europa, og jeg vil gjerne ha flere engasjert i arbeidet vårt – så ta kontakt via epost, post, fax, snapchat, telegram, facebook, instagram eller brevdue. Du får svar! Jeg er mest oppdatert på telegram, fax og brevdue, men gjør mitt beste for å holde meg oppdatert på andre kanaler også.

Vi sees!

 Photo: YEPP/ by Peter Lang