Kjønn ingen hindring

Mange har søkt på Eliteprogrammet 2014. Vi har samlet litt statistikk om søkerne!

Unge Høyre har tidligere blitt kritisert for jenteandelen på Eliteprogrammet. Andre ungdomspartier tyr ofte til kvotering, det trenger vi ikke i Unge Høyre, sier Elitegeneral og 2. nestleder Serine Jonassen.

Serine har rett når hun sier at kjønn ikke er en hindring i Unge Høyre. Faktisk er 42 % av søkerne til årets Eliteprogram jenter.

–          Jeg synes det er kult at så mange har lyst til å være med. For min del spiller det ingen rolle hvilket kjønn deltakerne har, bare de er dyktige, sier Elitegeneral og sentralstyremedlem Kristian Tonning Riise.

Elitegeneralene skal nå i gang med å lese hver eneste anonymiserte søknad. Anonym retting av prøver er ikke bare politikk i Unge Høyre, det er også praksis.

–          Det gjør oss i stand til å kunne vurdere hver enkelts kompetanse langt bedre. Etter vi har lest gjennom skal vi innkalle de best kvalifiserte til intervju. Det er først da vi vet hvem den enkelte er, forteller generalene.

Det er også stor variasjon i hvor i landet søkerne kommer fra. Serine sier det er viktig å trekke frem de fylkesforeningene som har gjort en ekstra innsats for å satse på Eliteprogrammet.

–          Hordaland kan være stolte av å ha slått Oslo i antall søkere. Likevel plasserer både Oslo og Rogaland seg godt over flere andre store fylkesforeninger, forteller hun.

Tallenes tale er klar, Hordaland har hele 21 % av søkerne. Oslo og Rogaland kommer på delt andreplass med 12 % hver.