Vi vant skolevalget!

Da Paul Joakim Sandøy ble leder for Unge Høyre i 2012 sa han at alle i Unge Høyre sammen skulle skrive historie. Nettopp dét har Unge Høyre gjort i denne valgkampen.

Unge Høyre med historisk seier!

Da Paul Joakim Sandøy ble leder for Unge Høyre i 2012 sa han at alle i Unge Høyre sammen skulle skrive historie. Nettopp dét har Unge Høyre gjort i denne valgkampen. For første gang har Unge Høyre vunnet skolevalget. Resultater fra hele landet viser tydelig at elevene foretrekker borgerlig foran rødgrønt og Erna foran Jens.

– Dette var virkelig velfortjent, sier leder av Unge Høyre, Paul Joakim Sandøy. Det er fantastisk at så mange elever er med på laget når vi jobber for en ny regjering. Dette betyr full vind i seilene de siste dagene frem mot valgdagen. Vi har hatt utrolig mange flinke debattanter på skolene, og Unge Høyremedlemmer over hele landet har gjort en kjempeinnsats på valgtorgene.

Aldri før har Unge Høyre vært større i skolevalget, og aldri før har Unge Høyre vunnet. Tidligere år har særlig AUF gjort det bra blant elevene, men nå har altså elevene fått nok av 8 år med rødgrønt styre. Mens AUF går tilbake 6,6 prosent, går vi opp med 4,2. Unge Høyre ender dermed opp med en oppslutning på hele 28,1 prosent mot AUFs 23,2.

Etter å ha vært på både interne debattsamlinger og på debattcamp, har Unge Høyre altså fått landets beste debattanter. Det har vært litt sirkus i noen av debattene, men Paul Joakim er likevel klar på at det er én ting som har vært utslagsgivende for at vi vant valget:

– Vi har gjort det samme som AUF, nemlig snakket mest om Høyres politikk. Jeg tror elevene stemmer på oss fordi de kjenner seg igjen i problemene vi beskriver og tror på løsningene vi har.

– Selv om skolevalget er unnagjort, og Høyre vant, er valgkampen likevel langt fra over. Nå begynner innspurten.  Unge Høyre skal være best og flest på stands, dørbank og aksjoner. Vi skal mobilisere både nye og gamle medlemmer nå som vi er på valgkampens oppløpsside, for det er nå det virkelig gjelder, avslutter Unge Høyre-lederen.