Høyres landsmøte 2013 er over

Høyres landsmøte er over, og Unge Høyre har fått gjennomslag på flere områder, spesielt i skolepolitikken.

På Høyres landsmøte i helgen fikk Unge Høyre på flere områder, spesielt i skolepolitikken. Leder i Unge Høyre, Paul Joakim Sandøy er storfornøyd og trekker fram 5 ting Unge Høyre fikk gjennomslag for:

  • Krav til etterutdanning for rådgivere
  • Kjønnsnøytral verneplikt
  • Midlertidig jobbskattefradrag når man går fra trygd til arbeid
  • Tillate homofile blodgivere
  • Karakterer fra 5. klasse

– Fra før av har vi fått masse gjennomslag i programkomiteen. Skolekapitlet inneholder blant annet anonym retting, valgfritt sidemål, sommerskole, rett til påbygg etter fagbrev og fritt skolevalg. Alle er saker som Unge Høyre har kjempet gjennom i programprosessen, sier Sandøy.

Sandøy er svært fornøyd med at landsmøtet også gikk inn for et midlertidig jobbskattefradrag for de som går fra trygd til arbeid. Dette var et kompromiss i redaksjonskomiteen etter det opprinnelige forslaget til Unge Høyre med et jobbskattefradrag til alle i arbeid på minst 500 kr i måneden. Sandøy mener Unge Høyre i stor grad kan være fornøyd med kompromisset, og erklærer en halv seier.

– I år var første gang vi sendte inn forslaget med jobbskattefradrag, og likevel fikk vi gjennomslag for et midlertidig fradrag. Dette er absolutt en seier for Unge Høyre og det vil gjøre at det i større grad lønne seg å jobbe.

Jobbskattefradrag har blitt debattert på mange fylkesårsmøter i Høyre, og Sandøy mener alle medlemmer i Unge Høyre landet rundt som har jobbet for dette har sin andel av seieren.

– Dette hadde vi aldri fått til uten fantastisk jobbing i organisasjonen med medlemmer som har jobbet for at det skal lønne seg å jobbe, avslutter Sandøy.