Sommervarmen har inntatt store deler av landet, og skoleåret nærmer seg ferdig. Det betyr også at årets høydepunkt nærmer seg med stormskritt, nemlig Unge Høyres Sommerleir.

I dag får alle påmeldte til sommerleir Questback med valg av skolering til sommerleiren. Skoleringsopplegget er i år litt forandret ved at man kan velge mellom politikk, kampanje og ledelse eller debatt, begge skoleringsoppleggene gjennomføres på flere vanskelighetsnivåer hvor både nybegynnere og erfarne medlemmer får et godt tilpasset opplegg. Nytt av året er det også at alle skal velge en workshop og parrallelsesjon de skal delta på, er kan man drive mer med praktisk politikk og spill og det blir mulighet for å sette seg mer inn i en sak eller et interesseområdet.

 

UNGE HØYRES POLITIKKEKSPERTER, KAMPANJESPESIALISTER OG LEDERE

Vil du være den som kan det meste om alt, politikk, ideologi, planlegge kampanje, bli den beste lederen og utvikle deg som leder? Da er skoleringen i politikk, kampanje og ledelse noe for deg. Her vil du få en grundig gjennomgang av Høyres og Unge Høyres politikk, lære om kampanjeverktøy og få muligheten til å utvikle deg som leder.

UNGE HØYRES SUPERDEBATTANTER

Til neste år er det igjen klart for skoledebatter, og Unge Høyre starter allerede nå arbeidet med å utvikle de beste debattantene. Vil du bli en superdebattant? Vinne skoledebatter eller krangler med kjæresten og familien? Da bør du melde deg på debattskolering!

Forklaring på nivåene:
Nivå 1: Ganske ny i Unge Høyre, trenger en grunnleggende innføring enten det er i politikk eller debatt. Her er det litt mer fritid

Nivå 2: Du har vært på noen skoleringer og har en grunnleggende forståelse av Unge Høyres politikk og har vært på en debattskolering før.

Nivå 3: Du er erfaren i Unge Høyre Det vil være noe mer skolering her enn på de andre gruppene.

Nivå 4: Du har vært på i debatt før og skal ta skoledebatter i 2019! Her vil det være mer skolering enn på de andre gruppene. HØYRES STUDENTER:

Høyres Studenter har eget skoleringsopplegg skreddersydd for de mellom 18 og 30 år, hvor alle medlemmer av Høyres Studenter og eldre Unge Høyre-medlemmer har muligheten til å delta. Gjennom politisk rollespill blir deltakerne bli utfordret innen ledelse, tale og debatt, forhandling, mediearbeid og mange ulike politiske fagfelt. I fjor gjennomførte vi for første gang denne skoleringen med stor suksess. Deltakerne simulerte Stortingets behandling av en stortingsmelding, hvor det ble intriger, lobbyisme og heftige politiske kamper. I 2018 tar vi skolering et steg videre, og deltakerne vil oppleve hvordan det er å være politiker i Europaparlamentet.

Om du vil ha mer kunnskap om hvordan internasjonalt politisk arbeid fungerer i praksis, utvikle deg både skriftlig og muntlig, samtidig som du lever sommeridyllen på Sørlandet burde du delta på Høyres Studenters skolering på sommerleir. 

 

PARALLELLSESJONER:

Nytt av året er at vi en dag i år skal gjennomføre parallellsesjoner hvor man kan velge mellom flere typer foredrag og få et bredere innblikk.

Du kan velge mellom følgende foredrag:
«Ledelse» med tidligere kringkastingssjef, NHO sjef, og Høyre nestleder John G. Bernander.

«Veien til Parisavtalen» med tidligere klima og miljøminister Tine Sundtoft, som tar for seg hvordan Norge og henne var sentrale brikker i å fremforhandle den historiske Parisavtalen.

«Ung og folkevalgt», hvordan er det å sitte i et kommunestyre eller fylkesting som en ung person? Hvordan du påvirke og hva får man ut av det? Dette og mye mer får du vite av Unge Høyres folkevalgte.

«Borgerlig feminisme», er det mulig å være både borgerlig og feminist?

«Hvorfor EU» selv om det ikke er en aktiv EU-debatt i Norge, er det fortsatt mange som kjemper for at Norge skal melde seg inn i unionen, men hvorfor det?

«Global Helse» En av Erna Solberg sine viktigste saker er global utdanning for jenter og helse, hvordan står det til i dag?

«Studenter og akademikere som menneskerettighetsforkjempere» Studenter har store muligheter til å kjempe for menneskerettigheter verden over, og må hjelpe til.

«Hvordan forstå skattesystemet» Skattesystemet kan virke vanskelig og komplisert, derfor tilbyr vi en enkel og rask gjennomgang av hvordan skatte- og avgiftssystemet er bygd opp og begrunnelsen for dette.

WORKSHOPS:

En dag blir det et mer alternativt skolering hvor det blir arrangert forskjellige workshops, som er mer praktiske enn resten av skoleringen. Det er førstemann til mølla som gjelder, og vi kommer til å gjennomføre ulike nivåer på enkelte workshops basert på nivået du har valgt på skoleringen din.

Her er workshopene du kan velge mellom:

Klimaspillet med Natur og Ungdom. Det er et spill der deltakerne deles inn i ulike land (både fattige og rike) som får i oppgave å produsere varer for å tjene penger. De kan produsere varer enten miljøvennlig eller forurensende.

Politikkutvikling – hva skal være Unge Høyres løsninger?

Leserinnlegg – Den enkleste måten å komme på trykk i media er gjennom leserinnlegg, så i denne workshopen lærer man triksene for å skrive gode leserinnlegg enten de er for Lillesandsposten eller Aftenposten.

Alternative aksjoner – Unge Høyre kan alltid bli bedre på kampanjer og aksjoner, så i denne workshopen lærer man alt av tips og triks for hvordan en god aksjon gjennomføres.

Hvordan holde gode innlegg på talerstolen – Enten det er et innlegg på et landsmøte eller en presentasjon på skolen er det alltid nyttig å være god til å holde innlegg. I denne workshopen lærer man alt fra hvordan man kan bygge opp et innlegg, til hvordan man utløser en applaus og det er blant Unge Høyres beste talere som holder den.

Hvordan kutte i statsbudsjettet – I 2016 brukte staten Norge 1246 milliarder kroner, men fremover vil inntektene synke og man blir nødt til å kutte i budsjettet. Det arrangerer derfor en workshop hvor man kan gjøre et dypdykk i budsjettpostene og se hvilke plasser det er mulig å spare inn noen kroner, så kanskje vi i fremtiden også kan ha en velferdsstat.

Synes du dette ser ut som et kult opplegg, og ennå ikke har meldt deg på, så er det bare å melde seg på i dag, her:  https://www.deltager.no/sommerleir_2018_01082018

Har du spørsmål til skoleringen eller om noe annet til sommerleir, kan du sende en e-post til: info@ungehoyre.no.