YEPP, eller ungdomsfløyen til det største Europeiske partiet var samlet i demokratiets vugge for å jobbe frem sin visjon av et Europa på sitt beste. Unge Høyre var representert der, og selv om vi ikke er medlemmer av EU, er det fortsatt viktig å ha en stemme i det som foregår på kontinentet.

Det var utrolig gøy og lærerikt, jeg fikk møte likesinnede, og meningsmotstandere, fra hele Europa. Jeg fikk et innblikk i hvordan et av verdens største politiske organer fungerer, og jeg fikk utfordret EU politikere på hva EU er og bør være, og hva som er problemene med EU i dag.

Mange var av oppfattelsen av at grunnen til at EU mislikes av diverse mennesker er løgner og misinformasjon. Det er det selvfølgelig ikke, og det er viktig at EU anerkjenner at det har enkelte utfordringer. Likevel, så er det viktig at vi ikke isolerer oss fra resten av Europa, og selv om jeg personlig ikke er den største tilhengeren av norsk EU-medlemskap, så er det viktig at vi tar vare på det Europeiske samarbeidet. Det er viktig at vi bygger broer, og ikke murer. Hadde det ikke vært for EU hadde det vært svindyrt på europaferie, og grensekontrollene hadde vært strenge. Men viktigst av alt, norsk økonomi hadde ikke vært i nærheten så bra som den er nå. Det er også viktig at vi ikke melder oss helt ut, for om vi gjør det, mister vi muligheten til å kritisere og komme med forslag til hjelp.

Så om man har muligheten anbefaler jeg alle til å ta en liten titt på hva våre europeiske venner holder på med slik at vi kan forstå oss selv bedre.

Leon