Den 24. – 26. oktober 2019 var jeg så heldig å få representere Høyres Studenter på Nordic Conservative Student Unions (NKSU) konferanse i London. NKSU er paraplyorganisasjonen for liberalkonservative studentorganisasjoner og ungdomsforbund i Norden, og inkluderer medlemsorganisasjoner fra Danmark, Finland, Sverige, Latvia, Litauen, Estland, Irland, Storbritannia og følgelig Norge.

Temaet for konferansen var BREXIT og «Revitalising UK-Irish Relations», hvor det blant annet ble diskutert status på Brexit, og hvordan ulike potensielle Brexit-avtaler vil påvirke forholdet mellom Irland and Storbritannia. Vi var en stor delegasjon på plass fra NKSU, samt flere representanter fra blant annet the Young Conservative Group for Europe (YCGE), European Democratic Students (EDS), Young Fine Gael (YFG) og London Universities Conservatives (LUC).

Vi hadde et tettpakket program gjennom hele helgen med besøk på Parlamentet, studentdebatt på University College London, NKSU Council Meeting hvor vi blant annet behandlet resolusjon om «Northern Europe and the Future of the Western Liberal Order», samt flere spennende foredrag både torsdag og fredag. Det var høy standard på alle foredragsholderne vi hadde på besøk, men de to mest interessante foredragene syntes jeg var Baronesse Ros Altmann som diskuterte «The Lord´s view of Brexit», og Former Minister of State for the Cabinet Office and Leader of the House of Commons Sir David Lidington om fremtiden til det Britiske og Irske forholdet i lys av Brexit.

Konferansen var veldig gjennomført og lærerik, og jeg lærte mye om Brexit og forholdet mellom Irland og Storbritannia som jeg ikke visste om fra før. Jeg er svært takknemlig for at jeg fikk ta del i konferansen og bli kjent med denne flinke og hyggelig gjengen. Jeg ønsker å takke NKSU med samarbeidspartnere for helgen i London, og gleder meg allerede til neste tur.

Er du nysgjerrig på NKSU, kan du lese mer om organisasjonen på deres Facebookside: https://www.facebook.com/NordicConservatives/.

Hilsen
Emilie Nordstrøm
Internasjonalt ansvarlig i Høyres Studenter