Reisebrev fra Romania – Aurora Hårtveit

Helgen den 27-30. September 2017 var jeg så heldig å få representere Høyres Studenter på European Democrats Students Council Meeting, i Cluj Napoca i Romania. European Democrats Students er Høyres Studenters europeiske paraplyorganisasjon, og dermed vårt fremste organ for internasjonal påvirkning.

Tema for denne helgen var Student for minority rights, der vi tok opp spennende problemstillinger, slik som integrering, språkmangfold og kvinners rettigheter. Gjennom foredrag, debatter, resolusjonsarbeid og diskusjoner fikk vi som deltakere et innblikk i disse vanskelige problemstillingene.

Likevel fikk vi også muligheten til å arbeide med politikkutvikling gjennom arbeidsgrupper på fagfelt som menneskerettigheter, forskning-og høyere utdanning, og politikk for Europa. Her arbeidet man med endringsforslag til resolusjonene som senere skulle bli stemt over på Council Meeting dagen etter.

EDS sitt Council Meeting ble denne gangen avholdt på et eldre slott på landsbygden utenfor Cluj. Her stemmer delegater fra de 32 fullverdige medlemsorganisasjonene i EDS over resolusjoner, budsjetter med mer. Det er her vår reelle mulighet for internasjonal politisk påvirkning ligger, og det er dermed svært spennende å få muligheten til å være med i disse politiske prosessene.

Som deltaker på EDS Council Meetings får man med andre ord muligheten til å diskutere politikk, og bli kjent med engasjerte studenter fra hele Europa, samtidig får man praktisk erfaring innen internasjonalt arbeid.

Møtet i European Democrats Students var for min del en fantastisk spennende opplevelse, der jeg nå sitter igjen med mye ny kunnskap, flotte minner og venner for livet.

Jeg håper du velger å søke deg med neste gang.

 

Med vennlig hilsen

Aurora Hårtveit

Tilbake til forsiden