Navn: Vetle Langedahl
Alder:
20 år
Sosiale medier:


Personvern

For Unge Høyre, er personvern viktig. Den informasjonen vi legger igjen etter oss når vi shopper på nett, surfer på VG.no eller hvilken som helst annen side, er nettopp vår egen informasjon og ingen andres.

Privatlivets fred må derfor vernes fra både offentlig og privat inngripen. Unge Høyre vil begrense bruken av elektronisk registrering, kobling, bruk og omsetning av personvernopplysninger. Det er nemlig ikke alt staten trenger å ha kontroll på. Surfehistorikken eller betalingsopplysninger er et godt eksempel på det.

Det er viktig at staten skal kunne overvåke personer som kan være til skade for samfunnet, som for eksempel terrorister. Likevel er det en skummel vei å gå, dersom man tillater lagring av data fra alle personer. Det vil redusere hvert enkelt menneske til en ”potensiell terrorist” i statens øyne, og det er ikke Norge på sitt beste.

En av de viktigste kampene vi i Unge Høyre tar, er kampen for personvernet. Den kampen skal vi aldri slutte å ta. Enten det er mot maktkåte sosialister eller på borgerlig side. For retten til privatliv er en menneskerett og det tar vi på alvor.