REISEBREV FRA SARA JURIKS, AU-MEDLEM OG INTERNASJONALT ANSVARLIG I HS, OG VICE-CHAIRMAN I EDS:

8.-11. juni var jeg i Zagreb for å delta på European Democrat Students sitt “Centre-Right Academy”. Temaet for arrangementet var “EU-Enlargement towards Western Balkans and South East Europe – a Security Issue”.

Under arrangementet fikk vi høre på taler fra blandt annet Rafał Trzaskowsk som er EPP Vice-Chair og medlem av det polske parlamentet, Miriam Lexman fra International Republican Institute, Dr. Arnold Kammel fra Austrian Institute for European and Security Policy og mange flere. Vi fikk også delta i en simulering hvor vi fikk i oppgave å analysere og komme med forslag til forbedringer til den Bosninske grunnloven og styreformen de har i Bosnia i dag. Det var et veldig spennende arrangement og en kul mulighet til å få lære mer om en utrolig spennende del av Europa.

Neste store arrangement som EDS arrangerer er i Varna, Buligaria i sommer hvor de skal holde sitt Summer University. Gi gjerne beskjed til meg på  sara@hoyrestudent.no om du ønsker å vite mer om HS sitt arbeid internasjonalt eller kunne tenke deg å bli mer aktiv internasjonalt selv!

Tilbake til forsiden